KD paintstyle

Gedenkschilderijen

Als iemand waar je veel van houd overlijdt, is dit een zeer moeilijke tijd vol verdriet en onbegrip, in een periode waarin je toch veel moet regelen en de  juiste beslissingen moet nemen. Zo ook hoe je je dierbare wilt herdenken.

Er zijn verschillende manieren voor de asbestemming. Één daarvan is bijvoorbeeld een gedenkschilderij waarin een klein beetje as verwerkt wordt van uw dierbare.  Het is een heel bijzonder en persoonlijk aandenken dat toch heel tastbaar is.

Er is maar een klein beetje as nodig, zodat er genoeg over blijft voor de nabestaande om bijvoorbeeld uit te strooien of  urn e.d.

Door middel van een speciale techniek word de as op het schilderij in kleine details aangebracht. De as valt op door de korrelige structuur.                     

Men kan zelf bepaalde kleuren aangeven, of persoonlijke aspecten waar ik rekening mee kan houden.

Als het schilderij klaar is, laat ik het eerst aan u zien of het helemaal naar wens is, daarna wordt de as er pas aangebracht.
De zijkanten van het doek worden ook mee geschilderd en als afwerking wordt het schilderij vernist.

Juist "symbolische" schilderijen zijn het minst confronterend en erg bijzonder.

Omdat ik voornamelijk hier in de regio werk, hoeft een persoonlijk gesprek, afgeven van de as, het bekijken en ophalen van het schilderij geen belemmering te zijn.

Kijk in de fotogalerij ( gedenkschilderijen) voor voorbeelden met as verwerking, maar u kunt ook bij eigen werk en opdracht kijken om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn.

( ivm privacy redenen staan niet alle foto's van gedenkschilderijen op deze website)


Huisdieren   

De laatste jaren wordt er ook steeds vaker gekozen om huisdieren te laten cremeren.

dan kan een schilderij met as van uw huisdier ook een mooi aandenken zijn. Voorbeelden staan in de fotogalerij.